În 2018, s-a depus solicitare de finanțare pentru reabilitarea/dotarea clădirii existente pentru proiectul „Centru de zi pentru vârstnici și a unității de îngrijire la domiciliu din Năsăud”.

Proiectul, aflat în fază de implementare, presupune investiții în infrastructurile sanitare şi sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel regional şi local, reducând inegalitățile în ceea ce privește starea de sănătate şi promovând incluziunea socială prin îmbunătățirea accesului la serviciile sociale, culturale și de recreere, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate către colectivitățile locale.

În cadrul centrului pentru persoane vârstnice, beneficiarii vor avea și un parc dotat cu aparate de fitness în aer liber şi spații de relaxare, precum și acces la infrastructura de servicii sociale, inclusiv prin asigurarea transportului adaptat nevoilor vârstnicilor, prin proiect achiziționându-se un autovehicul pentru îngrijirea la domiciliu a unui număr de 50 de vârstnici din orașul Năsăud.

Valoarea totală a proiectului este de 2.835.054,08 lei (inclusiv TVA), din care contribuția proprie de 2%, în cuantum de 56.701,15 lei.

Obiectivele specifice vizează în primul rând reabilitarea, modernizarea și dotarea infrastructurii existente (clădirea propusă) pentru înființarea centrului social fără componentă rezidențială, astfel încât să se presteze serviciile sociale de zi, pentru persoane vârstnice și de îngrijire la domiciliu.

Ordinul de începere a lucrărilor se va emite în luna septembrie a acestui an, urmând ca termenul de realizare a proiectului să fie de 28 luni de la data semnării Contractului de finanțare.

#ContinuamMunca

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.